sunnuntai 16. lokakuuta 2022

Tess Gerritsen: Syytön


 Tess Gerritsenin Syytön: (e-kirja)

Miranda Wood luulee saaneensa vihdoinkin Richard Tremainin, rikkaan ja naimisissa olevan entisen rakastajansa, ymmärtämään, että heidän suhteensa on ohitse – kunnes löytää tämän puukotettuna kuoliaaksi Mirandan omasta sängystä. Hänen omalla keittiöveitsellään!

Miranda on ilmeinen epäilty, ja hän näyttää vielä syyllisemmältä, kun anonyymi maksaa hänen sadantuhannen dollarin takuunsa.

Oliko tämä ystävällinen teko, jonka tarkoituksena oli ostaa hänelle aikaa nimensä puhdistamiseen?

Vai yrittääkö joku manipuloida Mirandaa ja vetää hänet murhatun miehen pimeään ja salaiseen maailmaan, jossa kaikkien oletetaan olevan syyllisiä?

Maailman kaatuessa hänen ympärillään Miranda on siitäkin huolimatta päättänyt selvittää, kuka tappoi Richardin. Mutta syyttömyytensä todistamisesta voi tulla toissijaista, kun pitäisi pysyä hengissä voidakseen tehdä sen.


Näkemyksiä:

On mennyt vuosia, kun olen viimeksi lukenut Gerritsenin kirjoja. Miten olenkin saattanut unohtaa hänet. Höpsö minä! Hänen jännäri-kirjansa ovat juuri minulle sopivia, koska hänen kirjoissaan aivot eivät lentele seinätapeeteiksi tai suolet pursu vatsasta.Yök!

Gerritsen tekee kunnon avauksen raalla murhalla ja sitten alkaakin jännittävin osuus. Visuaalisena näin tämän kirjan ikään kuin palapelinä.

Osia on riittävästi ja monet tuntuvat hyvinkin sopivilta juuri siihen koloon ja muotoon, mutta juju onkin siinä, että ne vaan tuntuvat siltä, mutteivat ole sitä. Hah.Uusiksi meni!

Ai, että pidän tällaisesta lukijan harhauttamisesta. Saa oikein nauttia aivoparkani höyrytessä ratkaisua miettiessä ja samalla koettaa edes vilaukselta nähdä millaiselta kokonaiskuvan pitäisi näyttää. Eli kuka on murhaaja vai onko kuvassa kenties joku toinenkin.

Juoni ei polje paikallaan eikä ollut mitään turhaa vetkuttelua, vaan eteni välillä tasaisesti ja välillä vähän poukkoillen, kun jotain yllättävää tapahtui.

Roolihahmona Miranda on helposti pidettävä. Haavoittuvainen, mutta sitkeä kuin paljun oksa: taipuu vaan ei katkea.

Välillä oli niin jännittävää, että oikein säpsähdin lukemaani, että olin kaataa kuuman cappuccinoni suoraan syliini, kun en saanut katsetta irti läppäristä.


Antoisia lukuhetkiä

✿⊱╮ Kirjamummi


#psykologinen #jännitys #rikos #murha #cosycrime #kosto #romanssi


ps kirja on saatavissa kirjastosta


6 kommenttia:

 1. Kuulostaapa kiinnostavalta dekkarilta. Lukuiloa sunnuntaihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun kommentoit :) joo tämä on sellaista cosy crimea, joka sopii mulle paremmin.

   Poista
 2. En ole lukenut Gerritseniä, mutta selvästikin pitäisi! Kuulostaa oikein lupaavalta. Minäkään en pidä verestä ja suolenpätkistä, vaan juuri cosy crimesta ja psykologisesta jännityksestä. Hauska kuulla, että ihan meinasi cappuccinot kaatua syliin siinä tohinassa :) No, onneksi onnistuit kuitenkin välttämään moisen tapaturman :) Paremmin se suuhun sopii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen siitä saa kun keskittyy :D En enää muista millaisia hänen kirjansa ovat olleet - siitä on pitkä aika kun olen niitä viimeksi lukenut ja muutama sata kirjaa tullut tuohon väliin niin sekaisihan siinä menee. Mutta tuo kirja on mielestäni casy crimea, mutten mene takaa, että muut hänen kirjoittamansa kirjat ovat. Etsin parhaillaan hänen kirjoistaan sopivaa luettavaa niin ehkä muutaman muun kirjan jälkeen voi olla varmempi tai siten en :D
   Kiitos kun kommentoit <3

   Poista
 3. Minulla on pitkä historia Gerritsenin kanssa. Luin varmaankin kaikki teokset ennen vuotta 2014, sitten on ollut välillä pitkiäkin taukoja, mutta aina silloin tällöin näihin on ihana palata. Gerritsen osaa todellakin luoda vetävän kokonaisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kaisa ja kiitos kommentistasi :) Ajatukseni lukea vahvistui entisestään lukea Gerritsen..

   Hänen kirjoistaan tehdyn sarjan, josta olen nähnyt vain joitakin osia niin en oikein pitänyt. Häiritsi huonot näyttelijät ja sitten se jäi unholaan ja siten taisi siinä mennä kirjatkin. Yhtään siihen sarjaan perustuvaa kirjaa en ole lukenut, eikä ole vetoakaan.
   Mutta Gerritsenillä on paljon muita kirjoja, joita olen nyt tässä metsästänyt.
   Onko sinulla suositella jotain kirjaa?

   Poista