maanantai 19. syyskuuta 2022

B. A. Paris: Suljettujen ovien takana

 


B. A. Parisin Suljettujen ovien takana


Jokainen tuntee Jack ja Grace Angelin kaltaisen pariskunnan. Jack on komea ja varakas lakimies, Grace hurmaava kodinhengetär, joka rakastaa kehitysvammaista pikkusiskoaan yli kaiken. He ovat niin täydellisiä, ettei heistä ehkä haluaisi edes pitää, mutta ei voi olla pitämättäkään.

Gracen haluaisi oppia tuntemaan paremmin, mutta se on hankalaa, koska he eivät koskaan ole erossa. Gracen ja Jackin liittoa voisi kutsua tosirakkaudeksi. Voi myös miettiä, miksei Grace koskaan vastaa puhelimeen tai miksei hän koskaan lähde lounaalle ilman Jackia. Ja miksi yhdessä makuuhuoneen ikkunoista on kalterit.

Joskus täydellinen avioliitto on täydellistä valetta.

B. A. Paris salanimen takana on englantilainen, Bernadette MacDougall, kerrassaan loistava kirjailija, joka osaa yllättää riemukkaalla tavalla.

Jack Angel on päässyt jo  neljänkymmenen vuoden kypsän miehen ikään ennen kuin löytää täydellisen vaimon aurinkoisesta ja hyvin pikkusiskostaan Milliestä, jolla on Darwinin syndrooma, huolehtivasta Gracestä. 

Elämästäni tuli täydellistä puolitoista vuotta sitten, silloin kun Jack tanssi Millien kanssa puistossa (s.25).

Gracelle Jack on kaikkea mitä miehestä voi toivoa: Jack on asianajaja, joka puolustaa väkivallan uhreiksi joutuneita naisia. Hän on komea, hauska ja hellä. Hän hurmaan ihmiset rennosti ja sulavasti. Jack ei jätä ketään kylmäksi. 

"Tiesin sillä sekunnilla, kun näin sinut istumassa tuolla nurmella Millien kanssa, että sinä olet se nainen jota olen odottanut koko elämäni. En halua odottaa yhtään enempää, että saan sinut vaimokseni. Haluaisin tavata vanhempasi, jotta voisin pyytää isältäsi siunauksen aikeilleni (s.33)."

Grace on täydellinen vaimo. Hyvin hoikka, tyylikäs ja korrekti. Jack on menestyvä ja niin varakas, ettei Gracen tarvitse enää käydä töissä. He asustavat isossa ja arvokkaassa omakotitalossa ja Gracen toimiessa loistavana emäntänä. 

Avioparilla käy usein vieraita ja Grace paneutuu pakkomielteisen tarkasti jokaiseen yksityiskohtaan, että kaikki olisi tehty tunnontarkasti. mm.kohokkaiden tulee olla juuri oikeaan aikaan uuniin laitettu ja sieltä pois otettuna. 

"Minusta sinun pitäisi mennä", Jack ilmoittaa. "Olet perunut lounaan heidän kanssaan jo kahdesti." Ajatukseni ravaavat niin kauas tulevaisuuteen, että joudun muistuttamaan itseäni tiukasti kaikista muista kerroista, jotka ovat sittenkin päätyneet pettymykseen (s.55).

Grace ei omien sanojensa mukaan tarvitse omaa puhelinta ja heillä on yhteinen sähköpostikin ja he käyvät aina ulkonakin syömässä yhdessä - rakkausavioliitoissa on kaikki yhteistä.

Grace käy säännöllisesti tapaamassa pikkusiskoaan Millietä tämän sisäoppilaitoksessa ja Jackin toimiessa kuljettajana.

Mitään Grace ei pelkää niin paljoa kuin sitä päivää, kun Millie täyttää 18-vuotta ja muuttaa heidän luokseen asumaan - asia, josta Jack on erityisen iloinen ja innokas.

"Millien huone ei ole vielä aivan valmis. Minulla aivan valtavan hauskaa, kun laitan sitä kuntoon, eikö olekin, kulta?" Tunnen kauhukseni kuinka kyyneleet kihoavat silmiini ja painan pääni alas tuntisessani Esterin katseen. "Minkä värinen siitä tulee?" Diane kysyy. "Punainen", Jack vastaa. (s. 61)

Tarinassa liikutaan kahdessa ajassa, joilla ei ole eroa kuin puolitoista vuotta. Nykyajassa ja kuherruskuukauden ajassa Thaimassa. 

Jack virittää mielellään minulle ansoja heittämällä muina miehinä keskusteluun odottamattomia huomautuksia, ja sitten seuraa vierestä miten selviydyn niistä. (s.128)


Näkemyksiä:

Tämä on toinen kirja tältä kirjalta, jonka olen lukenut ja olen siitä tehnyt bloggauksen. Tämä kirjailija on nerokas, täyttä timanttia! Ehdoton Nro Uno tällä hetkellä. 

Hänen kirjat herättävät tietenkin monenlaisia mielipiteitä lukijoissa, mutta jos oikeasti on koukussa psykologiseen jännitykseen niin tässä kirjassa tarjotaan sitä.

Kirjailija leikittelee alussa hieman lukijan kärsivällisyydellä, mutta se tulee hyvinkin nopeasti palkituksi.

Tästä kirjasta on hyvin vaikea kirjoittaa, jottei spoilaisi liikaa, joten lukekaahan kirjasta otetut otteet ajatuksella niin ette voi olla etsimättä kirjaa käsiinne ;)


Yllättäviä lukuhetkiä

✿⊱╮Kirjamummi

 #psykologinen #jännitys #sisarusrakkaus #naisenkosto #rikos


2 kommenttia:

  1. Tämä oli jännä ja erikoinen rikoskirja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten oikeassa oletkaan! Oli todella vaikea tehdä bloggausta tästä. Joutui koko ajan vahtimaan itseään, ettei innostuksissaan olisi paljastanut liikaa ja kuitenkin, että onnistuisin antaisi riittävästi vinkkejä mahdolliselle lukijalle :)

      Poista