sunnuntai 4. joulukuuta 2022

Lisa Hilton: Maestra


 Lisa Hiltonin Maestra:

Nainen jota mikään ei pysäytä

Vuoden 2016 trilleritapaus: taideväärennöksiä, luksuselämää ja pitelemätön naispäähenkilö.

Päivisin Judith Rashleigh raataa lontoolaisessa taidehuutokaupassa. Iltaisin hän hankkii lisätienestejä maksettuna seuralaisena pahamaineisessa samppanjabaarissa. Kun Judith on vähällä paljastaa suuren taidehuijauksen ja saa potkut, hän tarttuu upporikkaan asiakkaan tarjoukseen ja lähtee Ranskan Rivieralle. Kohtalokkaan kuolemantapauksen seurauksena hänen on astuttava lain väärälle puolelle.

Älykäs ja itsevarma Judith harhauttaa häikäilemättömästi takaa-ajajia paetessaan halki Euroopan. Mutta vaarantavatko tunteet lopulta hänen tiensä menestykseen? Maestra aloittaa trilleritrilogian, joka on seksikäs, sokeeraava ja houkuttelevan dekadentti. Kirjan pohjalta on tekeillä elokuva.(kirjan mainosteksti)


Näkemyksiä: 

No johan oli kirja! Tässä tuntee itsensä todella buritaaniksi, kun nuo seksikohtaukset nostattelivat kulmakarvojani. Toisaalta minua kiinnostaisi tietää, että onko tosiaan olemassa kirjan mukaisia seksiclubeja, missä voi toteuttaa hurjimmatkin seksifantasiat. 

Tosin en oikein osu kohderyhmään iältäni, sillä nuo kokeilut ovat puolet minun ikäisteni sarkaa. Haluaisin silti tietää. Wirn.

Kirjan päähenkilö, Judith Rashleigh, on psykologisesti hyvin kiinnostava minun aina niin uteliaalle mielle; kun on kyse ihmisistä, ketkä astuvat tiettyjen mielenterveyden normien ulkopuolelle ja vielä pärjäävät siellä. Toiset jopa menestyen, kuten meidän Judith.

Hän omaa laajat tiedot taiteesta ja hyvin kouluttautunut myös omatoimisesti. Enemmän kuin esim. hänen pomonsa ja Judith itse tietää sen. Hänen sisälleen on kasvanut syvä raivo siitä, että hänet on koko elämänsä ajan järjestelmällisesti ihmiset aliarvioineet ja ylenkatsoneet.

Hän elää hyvin rikasta elämää sisällänsä ja ulospäin hän vaikuttaa hiljaiselta ja asialliselta hoitaen työnsä hyvin ja moiteettomasti. Voisi melkein sanoa ikävästi, että hän on se harmaa hiiri.

Mutta millainen hiiri: hän puhuu sujuvasti useampaa eri kieltä, hän kouluttanut englannin kielestään kaiken murteen pois ja puhuu, kuten yläluokkaiset sisäoppilaitoksen käyneet.

Judith on hyvin tarkka ja siten hän tulee hoksaneeksi, että hänen työpaikalleen on tuota väärennetty taulu. Taulu aiotaan myydä hänen työpaikkansa taidehuutokaupassa yli 100 miljoonan punnalla.

Judith toimii kuten pitääkin: ilmoittaa pomollensa, että taulu on aivan varmasti väärennetty ja että hän on sen tarkkaan tutkinut, kuten hänen ammattinsa edellyttää.  Judith yllätyksekseen löytääkin itsensä potkut saaneena ja raivon malja alkaa viimein läikkyä ylitse. 

Mitä Judith ei vielä tiedä, että koko väärennys ketjun takana häämöttää todelliset rikolliset mm. rikkaat oligarkit, hänen suunnitellessa sopivaa kostoa entiselle pomollensa.  

Judith nokkelaana naisena hoksaa tilaisuuden saada itselleen harkinta-aikaa mitä tehdä seuraavaksi, kun hänet palkataan asperger-syndrooma omaavan miljonääri neron tyttöystäväksi Rivieralla risteleilevälle luxus-jahdille, jotta rikkaan-miesten-saalistajat pysyisivät aisoissa.

Se onkin hiljainen vaihe tarinassa. Mitä nyt Judith rietastelee heti tilaisuuden tullen merimiehen kanssa, joka on määrätty kuljettamaan häntä pitkin merta moottoriveneellä.

Judith luo nahkansa uudestaan ja hänestä kehkeytyy todella upea perhonen seuraavien kuukausien aikana, mutta kyllä siitä saa muut maksa hengellään: kirjamellisesti. 

Nimittäin Judithsta kehittyy ihan varteen otettava tappaja, sillä hän ei paljon kursaile, jos joku osoittautuu hänelle uhaksi. Mikä on myös omiaan nostamaan panoksia hänen perässään jahtaavien rikollisten taholta.

Tämä on myös jostain näkövinkkelistä kasvutarina, kun Judith löytää itsestään uusia piirteitä ja puolia mm. oppien arvioimaa ihmiset hyvin tarkasti ja käyttämään heitä omiin tarkoituksiinsa. Hän ei enää suostu olemaan se harmaa hiiri!

Paikoitellen on todella jännittäviä kohtia, kun jännittää, että miten Judith nyt tuostakin pulmasta selviää. Mutta mikään action kirjahan tämä ei ole. 

Taidemaailmaankaan ei uppouduta vaan sliipataan vain pintaa, mikä mielestäni oli yllättävän kiinnostavaa. Esim. se miten äärimmäisen pikkutarkkaa homma on väärentää taulu: kaikki aineosat pitää etsiä pitkin maailmaa, että ne ovat oikeanlaatuisia ja -ikäisiä. Siis ihan uskomattoman kiehtovaa.

Tässä trilogian ensimmäisessä osassa tehdään pohjaa sille miten Judithista kuoriutunut arvostettava  nuori nainen, tyylikäs, kaunis ja vaikuttava nainen. Suosittelen lukemaan myös toisen osan Domina ja kolmannen Ultima.

Sillä, jos pidät hieman rauhallisemmasta tahdista ja viihdyttävästä kirjasta/kirjasarjasta niin tämä on juuri sitä monipuolisuudessansa. 

Niin ja unohtamatta niitä seksifantasioita heh :D


Mielenkiintoisia lukuhetkiä

✿⊱╮   Kirjamummi


#psykologinen #jännitys #rikos #murha #oveluus #jetsetelämä #naisellisuudenvoima #eroottinen kirjallisuus

 


  


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti